mobile

Jajka w panierce – wyjątkowy przepis na świąteczne śniadanie

Święta w pełni, a my wciąż poszukujemy inspiracji na Wielkanocne przekąski. Podsuwamy pomysł, który z pewnością zaskoczy naszych domowników i gości.

Redakcja / fot. www.pixabay.com
Jajka w panierce – wyjątkowy przepis na świąteczne śniadanie

Przekąska jest przepyszna, chrupiąca i niezwykle sycąca, a co się z tym łączy, trochę kaloryczna, ale w końcu w święta możemy pozwolić sobie na niewielkie dietetyczne grzeszki. Wykonanie jest niezwykle proste. Do jednej porcji potrzebujemy dwóch ugotowanych jajek, jednego roztrzepanego, łyżki masła, dwóch łyżek mąki, dwóch łyżek mielonego słonecznika, dwie łyżki mielonych migdałów i półtorej szklanki oliwy z oliwek oraz soli, pieprzu i chili do smaku.

Na trzech talerzykach przygotujmy kolejno: panierkę z migdałów i słonecznika, roztrzepane jajko oraz mąką. W rondelu rozgrzewamy oliwę z masłem. Ugotowane jajka obtaczamy kolejno w mące, jajku i panierce. Tak przygotowane jajka wkładamy na pół minuty do gorącego tłuszczu. Po obsmażeniu odsączamy tłuszcz i przyprawiamy jajka.

Takie jaka idealnie komponują się ze świeżymi pomidorami, chrupiącą sałatą i nowalijkami.

Smacznego! :)

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda