Za nami chwile pełne kulinarnych rozkoszy. W dniach 6-7 lutego 2018 roku w AMBEREXPO w Gdańsku odbyła się 8. edycja Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Przebiegała pod hasłem „kuchnia od serca”, bo jak stwierdził Luc de Clapiers: „dusza i ciało podlegają takim samym prawom, ponieważ przy życiu utrzymuje je odpowiednia strawa.” Kiedy dodamy, że motywem przewodnim targów była kuchnia francuska, tworzy nam się prawdziwie namiętny obraz gastronomicznej różnorodności, który na początku lutego gościł w Gdańsku. Była to znakomita okazja, by obserwować wybitnych szefów kuchni w akcji i czerpać z ich dokonań inspiracje. Wiedzą i umiejętnościami ze Zwiedzającymi Targi podzielili się m.in. Constant-Michel Labarre – mistrz kuchni francuskiej, Tomasz Szydzikowski – rozkochany w staropolskich smakach czy Sylwia Ładyga – blogerka kulinarna i uczestniczka programów telewizyjnych.